Kewangan

Pinjaman Perumahan untuk Kakitangan Kerajaan di Malaysia

Kakitangan kerajaan dan kakitangan badan-badan berkanun dan pihak berkuasa tempatan berhak untuk pinjaman perumahan kerajaan. Jumlah pinjaman adalah berdasarkan kepada kelayakan pinjaman, harga rumah, jumlah digunakan, pinjaman bank terkumpul dan nilai pasaran. Pinjaman tersebut tertakluk kepada bayaran bulanan tidak melebihi 60% daripada gaji pokok semasa peminjam, ini adalah jika ia adalah pinjaman pertama. Jika peminjam… Continue reading Pinjaman Perumahan untuk Kakitangan Kerajaan di Malaysia

Bayi

Dunia Bermain Dunianya Anak-Anak

Dunia bermain dunianya anak-anak. Anak-anak itu terlahir dengan kemampuan otak kanan yang bagus, makanya mereka imajiner dan cenderung kreatif. Bila kita berikan mainan alat masak dari plastik, maka mereka akan tampak serius memasak beragam jenis masakan. Begitu pun ketika kita berikan anak-anak mobil-mobilan, maka mereka akan menirukan suara mobil sambil memainkan mobil-mobilan seolah melaju naik… Continue reading Dunia Bermain Dunianya Anak-Anak

Kehidupan

Bukan Kekasih Scha!! No komen..

Beliau pernah dikaitkan dengan beberapa orang artis dan personaliti tv, pernah juga dipadankan pengacara majalah 3, tetapi disangkal dengan cara baik, kedengaran juga gosip mengatakan yang sedang berkapel dengan pelakon nur kasih, pastinya perkara yang sebenarnya hanya beliau yang mengetahuinya. Sebenarnya banyak lagi gossip yang pernah dikaitkan dengan beliau, tetapi dinafikan, walaupun mempunyai iras –… Continue reading Bukan Kekasih Scha!! No komen..

Kehidupan

Kenapa I Suka Ia Lebih Lama

Aku berlari, ramai gadis – gadis (awek – awek) orang utara panggil marka,dia orang mengejar aku. Aku tenggelam punca.. kalaulah pada hari – hari biasa tak pernah pula ada yang sanggup mengejar macam ni.. Takut?!! Aku tak pernah takut dengan gadis – gadis comel, Tapi pada hari ini aku terpaksa juga melarikan diri daripada menjadi… Continue reading Kenapa I Suka Ia Lebih Lama

Kehidupan

Mencintai 2 wanita Dalam Satu Masa

Aku rasa tak salah dalam kes aku ni.. aku berhak mencintai seberapa banyak wanita yang aku suka dan sayang, Siapa yang tahu? aku memang sayang sangat kat 2 orang ni.. tanpa diaorang aku rasa kehidupan aku tak ceria. Mungkin ada yang tak berkenan kenapa aku sanggup mencintai 2 orang dalam satu masa.. tapi begitulah kehidupan… Continue reading Mencintai 2 wanita Dalam Satu Masa

tech

Nuffnang Terapung.. Aku Pasrah….

Penah tengok Nuffnang Terapung tak? Terdapat sesetengah blogger yang menggunakan teknik ni dalam blog diaorang.. teknik yang bagus untuk suruh orang click dekat nuff ads.. Oh ye.. aku pun pernah cuba pakai teknik ni.. bila buka je blog terus iklan nuffnang ade kat bawah bahagian tengah. Tapi yang tak seronoknye Ads nuffnang ni ade je… Continue reading Nuffnang Terapung.. Aku Pasrah….