Bayi

Latihan Bayi Tidur – Bagaimana untuk meniru Rasa Rahim

Untuk seluruh awal kehidupan mereka, bayi yang biasa dengan satu persekitaran: rahim. Ia boleh menjadi sangat gemuruh untuk datang ke dalam dunia baru dengan begitu banyak rangsangan baru, dan ia boleh menyebabkan rasa tidak selamat dalam bayi. Cara terbaik untuk membantu bayi tidur lebih nyenyak, membuat peralihan, dan rasa selamat adalah untuk meniru beberapa perasaan rahim.

bayi tidur
bayi tidur

Ciri-ciri daripada rahim

Jadi, apa yang rahim mempunyai bahawa rumah anda tidak? Mari kita berfikir tentang bayi alam sekitar adalah biasa dengan:

 • Banyak hingar putih – dia digunakan untuk persekitaran yang sangat kuat, apa yang dengan bunyi bising di luar mencampurkan dengan bunyi jentera badan.
 • Pihak sempit – dia digunakan untuk yang sedia ada dalam ruang yang sangat kecil, di mana segala-galanya adalah dekat bersama-sama.
 • Rasa disokong – dia digunakan untuk disentuh dan disokong di sisi dan bahagian bawah rahim, yang mewujudkan rasa keselesaan dari disentuh.
 • Kedudukan janin – dia biasa dengan meletakkan dalam kedudukan janin, dengan tangan dan kaki disediakan dan dekat dengan badan.

Seperti yang anda membaca ini, kelahiran mungkin seolah-olah datang sebagai suatu pelepasan. Bagi kami, dan rahim yang tidak kelihatan sangat selesa, tetapi kepada bayi, ia adalah hati. Anda boleh memudahkan peralihan dan membantu bayi tidur dengan meniru beberapa kualiti ini.

Mengapa Adakah This Feeling Bantuan Tidur Bayi? Kami telah bercakap tentang perkara ini, tetapi ia cukup penting untuk mengatakan lagi. Bayi, walaupun di dalam rahim, adalah sangat sensitif kepada emosi dan perasaan. Sama seperti anda, bayi tidak tidur dengan baik jika dia tidak hebat dan berasa selamat.

Ia datang sebagai kesan domino: jika bayi adalah cemas atau dengan cara lain emosi kecewa, dia tidak boleh berehat. Apabila dia tidak boleh berehat, dan anda meletakkan beliau tidur dan meninggalkan, dia mendapat lebih kecewa, yang menjadikan ia mengambil lebih lama untuk berehat. Sehingga dia melegakan, dia tidak boleh tidur, dan menangis akan berlaku.

Swaddle Bayi

Lampin bayi boleh membantu dia berehat dan selesai kerana ia meniru jarak dekat rahim. Bayi juga boleh menjadi resah oleh penggunaan bebas tangan dan kaki mereka selepas kelahiran, perasaan yang mereka tidak mempunyai dalam rahim. Selain itu, bayi cenderung jerk sedikit apabila tidur dan boleh bangun diri atau menjadi dikejutkan oleh gerakan-gerakan semula jadi.

Lampin bayi sepanjang masa adalah baik untuk bulan pertama kehidupan; selepas itu, bayi memerlukan akses kepada lengan dan kakinya untuk berkembang dengan baik. Walau bagaimanapun, anda masih boleh membedung bayi untuk tidur dan waktu malam untuk membantu tidur.

Jadi apa yang lampin?

Swaddling adalah membungkus bayi ketat dalam selimut untuk meniru perasaan rahim. Swaddling mengingatkan bayi keselamatan dan perasaan padat rahim.

Bagaimana untuk membedung bayi

 1. Meletakkan selimut bayi di atas lantai dan lipat satu sudut ke pusat kira-kira 6 inci.
 2. Meletakkan bayi di belakang beliau pada selimut, dengan kepalanya di sudut yang dilipat ke bawah. Kepala hendaklah off selimut supaya ianya percuma.
 3. Ambil sudut berhampiran dengan tangan kiri bayi dan tarik seluruh bayi ke kanan, mendapatkan ia di bawah bayi.
 4. Melipat bahagian bawah selimut ke arah dagu bayi, menutup kaki bayi.
 5. Ambil sudut berhampiran dengan tangan kanan bayi dan tarik seluruh bayi ke kiri, mendapatkan ia di bawah bayi.

Tips Penting

  • Membedung bayi apabila dia penuh, bersih, dan kering. Swaddling yang dimaksudkan untuk menjadi yang selesa, pengalaman selesa untuk bayi, dan jika dia dalam beberapa cara yang belum diselesaikan, dia akan mengaitkan kenangan buruk dengan lampin.
  • Jangan membedung bayi apabila ia adalah sangat panas. Menjaga bayi daripada terlalu panas dengan tidak lampin apabila ia adalah sangat panas di luar atau apabila bayi di dalam bilik panas. Ini adalah penting terutamanya apabila bayi tidur, kerana terlalu panas adalah satu faktor risiko untuk SIDS.
  • Dengar kepada bayi supaya anda tahu apabila dia mahu keluar. Bayi akan menendang atau menggeliat-tiang apabila dia mahu menjadi percuma, jadi memberi perhatian untuk tindakan ini. Biarkan bayi jika anda tahu dia tidak selesa, atau perasaan yang boleh menyebabkan kesusahan dan menjaga bayi dari santai.
  • Jangan membedung bayi sentiasa selepas umur satu bulan. Dia memerlukan akses kepada anggota badan dalam usaha untuk membangunkan dengan betul.

Tindakan:

 • Mencari atau membeli selimut bayi.
 • Amalan lampin anak patung sebelum cuba ia, squirming bayi anda secara langsung.
 • Beri perhatian kepada reaksi bayi untuk yang dibebat dengan lampin dan menyesuaikan jika perlu.

Strategi Meniru bayi Rahim Mandi dalam baldi.

Terdapat pelbagai produk yang ada yang menawarkan alternatif untuk mandi mini-adult-seperti. Baths boleh menjadi alat kelonggaran penting setiap hari untuk membantu tidur bayi, kebanyakannya kerana direndam di dalam air mengingatkan mereka berada di dalam rahim.

Sememangnya, anda boleh melihat bahawa bagaimana anda memandikan bayi menjadi satu bahagian penting dalam membantu bayi bertenang dan tidur. Bayi rasa paling selesa dalam kedudukan janin, dan baldi yang menyediakan keupayaan ini. Ia menyokong berat bayi dan membolehkan beliau untuk disentuh di bahagian tepi dan bahagian bawah baldi, sekali lagi mengingatkan beliau rahim.

Baldi adalah pilihan semula jadi untuk mandi kerana ia hampir tentera bayi ke dalam kedudukan janin. Ini digabungkan dengan air suam dan sesak bayi menyentuh bahagian tepi dan bawah kerja baldi bersama-sama untuk mencipta perasaan rahim. Berbeza dengan baldi, mandi mini-adult-seperti memberikan bayi rasa renang, seperti dalam rahim, tetapi membuat dia merasa sedikit hilang, dengan apa-apa untuk mengawal tangan dan kaki beliau daripada terapung di sekeliling.

Saya tahu, ia seolah-olah hampir kejam untuk meletakkan bayi anda dalam baldi, bukan? Berfikir di luar kotak! Ia hanya seolah-olah pelik kerana tidak ramai yang melakukannya … di Amerika Syarikat, iaitu. Mandi bayi dalam baldi adalah satu bentuk popular penjagaan bayi di Eropah dan diterima sebagai membantu untuk menenangkan dan meyakinkan bayi di dunia baru yang besar.

tip Pantas: ada tidak perlu untuk pergi membeli yang mahal mandi bayi baldi, walaupun anda pasti boleh. Gunakan apa yang anda ada di rumah, tetapi pastikan anda memilih baldi anda tidak menggunakan dengan bahan kimia. Fikirkan baldi yang digunakan untuk membina istana pasir, mungkin. Jika boleh, mencari baldi dengan pihak fleksibel, jadi bayi yang disokong lembut dan tanpa tepi yang tajam atau sesak.

Item tindakan:

 • Cari baldi bayi bersaiz di dalam rumah dan membersihkan dengan teliti, atau membeli yang baru.
 • Sahkan bahawa baldi adalah fleksibel, licin, dan tidak akan melarat apabila bayi adalah di dalam.
 • Uji mandi untuk melihat jika bayi suka perasaan baldi yang lebih baik daripada mandi bayi tradisional

Sway dan mendiamkan Bayi Anda Untuk Tidur

Apabila seorang ibu bergerak di sekitar melakukan tugas harian, bayi dalam rahim secara semula jadi berayun perlahan-lahan dari sisi ke sisi. Ini gerakan bergoyang menjadi biasa dan selesa, jadi ibu bapa boleh cuba menggunakan ini sebagai satu cara untuk bayi menenangkan sebelum tidur. Ingat, ini bukan jenis perkara yang anda mahu lakukan setiap kali bayi yang bangun, atau anda akan perlu berulang kali bangun di tengah malam.

Sebaliknya, ini adalah apa yang anda mahu lakukan untuk membantu menyelesaikan bayi ke bawah supaya dia boleh tidur dengan sendiri. Apabila bergoyang bayi, menjadi lembut dan konsisten. Dia jatuh ke dalam satu bentuk irama yang membantu menenangkan beliau. Bergoyang tidak harus cepat atau menarik, kerana ia bertujuan untuk berehat bayi. Sway dia terlalu cepat dan dia akan fikir ia adalah masa bermain dan bukan!

Shushing adalah satu lagi teknik yang meniru rahim. Ini adalah sama dengan bunyi yang bayi mendengar dalam kandungan dan juga boleh senyapan. Seperti bergoyang, shushing harus lembut dan berirama. Ia harus licin dan meniru corak pernafasan bayi – satu “mendiamkan” per menghembus nafas.

Shushing harus lembut, tidak keras; mengelakkan bunyi guru membuat apabila senyapan kelas beliau. Sebaliknya, gunakan shushing sebagai satu bentuk hingar putih, bertujuan untuk menenangkan bayi tanpa dia pernah disedari.

Item tindakan:

 • Menyanyi lagu dalam kepala anda semasa anda bergoyang atau mendiamkan untuk membantu mewujudkan irama yang perlahan.
 • Cuba kelajuan yang berbeza dan tahap suara untuk mengetahui apa quiets bayi terbaik.

Pakai Baby
Satu lagi penyelesaian yang terasa sama dengan rahim memakai bayi dalam anduh, balut, atau beg. Ini mempunyai manfaat untuk anda, kerana ia membolehkan anda untuk berada dekat dengan bayi sambil tangan anda bebas, dan ia membuatkan bayi merasa dilindungi, selamat, dan selesa.

Memakai bayi membantu menjaga bayi hangat, membolehkan dia mendengar degupan jantung anda, dan membina hubungan rapat yang dipupuk melalui hubungan peribadi. Berikut adalah beberapa pilihan untuk memakai bayi, tetapi ia terpulang kepada anda untuk membuat keputusan yang mana penyelesaian adalah yang terbaik dan paling selesa untuk anda dan bayi:

 • Balut – balutan adalah cebisan panjang kain terikat kepada pemakainya dalam pelbagai jawatan. Baby lipatan di dalamnya dan ia adalah sangat serba boleh. Ini adalah yang terbaik untuk bayi kecil; kanak-kanak yang lebih besar akan menghadapi masalah pemasangan, dan ia boleh menjadi tidak selesa untuk pemakainya.
 • Mei Tai – sebuah kapal yang diilhamkan dari Asia dengan struktur lebih daripada pembalut. Ia boleh dipakai di bahagian depan, belakang atau pinggul, bergantung kepada keselesaan dan saiz bayi. Ini adalah satu pilihan yang baik untuk bayi yang lebih besar atau lebih tua.
 • Beg boleh laras – kantung adalah bulatan kain terikat ke hadapan pemakai yang memegang bayi ke dalam dada pemakai. Ia adalah sama dengan yang Mei Tai dan juga baik untuk bayi pelbagai saiz.

Item tindakan:

 • Menilai keperluan anda dan saiz bayi untuk menentukan gaya yang tepat untuk anda.Amalan mengikat pada bungkus, sling atau pouch dengan anak patung sebelum bekerja dengan bayi.
 • Laraskan patut seperti yang diperlukan – jika bayi kelihatan tidak selesa, menilai patut beliau untuk melihat jika apa-apa yang menggosok atau mencubit. Cuba meletakkan bayi di sambil duduk ke bawah untuk melihat jika ini dapat membantu.
 • Pertimbangkan pilihan yang berbeza apabila bayi membesar dan aktiviti anda berubah. Beberapa cara untuk memakai bayi adalah lebih sesuai untuk beberapa jenis aktiviti daripada yang lain.
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s