tech

Nuffnang Terapung.. Aku Pasrah….

Penah tengok Nuffnang Terapung tak? Terdapat sesetengah blogger yang menggunakan teknik ni dalam blog diaorang.. teknik yang bagus untuk suruh orang click dekat nuff ads..

nuffnang

Oh ye.. aku pun pernah cuba pakai teknik ni.. bila buka je blog terus iklan nuffnang ade kat bawah bahagian tengah. Tapi yang tak seronoknye Ads nuffnang ni ade je kat situ.. aku pun lama-lama tengok blog aku jadi rungsing pulak.. hehehe.. rimas bila ads Nuffnang ada je kat situ.. itu yang aku tengok blog aku sendiri.. Aku pun blog walking le.. ade le aku jumpa sesetengah blogger pun buat teknik drift (apungan) ni untuk blog diaorang ,so memang le aku klik dekat nuffnang ads diorang..sebab mudah.. buka blog je terus nampak…

yang jadi masalahnya bila aku nak baca entry diaorang, terdapat sesetengah blogger tu entry diaorang seronok, berkualiti nak dibaca.. tapi terhadang dek apungan ads nuffnang tadi.. jadi bila dah leceh nak baca aku klik je tang iklan.. boleh baca tapi kena tengok atas je.. tak puas nak baca.. adake sebab diaorang semata – mata nak suruh klik dekat ads nuffnang je atau nak suruh membaca hasil artikel yang berkualiti tinggi tu..

Mari kita lihat apa yang dicakap oleh pengunjung:

hBz:

owh..lepas bace comen delour br aku paham nuff drift tu menatang ape. kt blig aku pun ade. tapi, sikit pun xkacau korang nak bace hasil karya kaki ayam aku tu..so, jom terjah…!!!!

aku buat camtu supaye koran gjg senang nak click. tipu la 40 orang dtg, 5 org je yg dtg nak bc entry. lain, nak main CLICK2..hampehh

aku memang drifter terbaik +_+..thanks..haha..

ok, thanks ib. ade jg yang buka isu ni..aku pun geram jg ads byk2, tulis ciput je mcm megi goreng..

Shahrin:

sye dapati apabila kita layari blog dgn internet explore slalu jadi mcm nie.. nuffnang ada di tengah2.. tp klu guna google chrome tak ada masalah nie.. cuba try test tengok

iVy:

kalu letak kat tepi okkay kot… tengah2 memg annoying habeslah… hehe… takpun gantung2 kat tepi bahagian header… mesti best… try bukak klubkid… ade contoh tapi iklanlah bukan nuffnang.

msanissyahirah

huhu..
seboleh2nya nak elak letak iklan yang mengganggu readers tuk bace..

nak floating pun, buat ngam2 je kat tepi tuh..
hihi..

aku walaupun datang tuk klik2, tapi aku bace jugak entry2 orang..bukn semata2 nak kumpul duit nuff je..

nuff, nuff jugak..tapi aku tak mungkin lupa niat tuk blogging nih..

kalo ade entry yang menarik perhatian, aku akan komen..

hihi..peace..

 

Fathiha Zainal 

Salam singgah.
I used to use that nuff terapung.
Tp my blog plak yg prob ble guna nuff terapung tu.
I dunno why ble ada tu, almost 3/4 my page xleh nk klik link2 yg ada. Pelik gk at the first time.
Then try remove, problem’s solved!
Ada kelebihan n kekurangan guna dat type of ads.
Apa2 pn, pilihla something yg x mencacatkan blog.

ajie

to Hbz: ko memang drifter terbaik.. hehehe

to msanissyahirah: betul tu.. kalau boleh elakn ads yg mengganggu. kadang2 seronok bla baca entry yg menarik ni..

to Fathiha Zainal: ye ke ade problem? jadi ada juga kelebihan dan kekuranngan pasang ads terapung ni ye..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s