Kahwin

Hindu Kad Kahwin – Apa yang Istimewa?

Jika anda tidak pernah ke majlis perkahwinan Hindu sebelum ini, anda kira-kira untuk menyaksikan merawat indah kejayaannya. Sebuah perkahwinan Hindu, anda lihat, bukan sahaja datang bersama-sama dua manusia. Ia adalah penyatuan dua keluarga, bersama-sama dengan rakan-rakan mereka dan berat juga. Sejak menyediakan semua telah dipilih untuk menjadi salah satu keluarga yang besar pada akhir majlis, perayaan adalah terkawal dan sepenuh hati.

c16

Perkahwinan Hindu adalah urusan besar yang biasanya bermula dengan mencetak kad perkahwinan Hindu. Malah, kad perkahwinan atau ‘Patrika’ adalah kedua-dua cara untuk memaklumkan tetamu berita baik dan juga sebagai satu cara untuk menghantar permintaan hangat kehadiran tetamu di majlis perkahwinan. Perlu diingat bahawa mengikut cara Hindu hidup, para tetamu diberikan penghormatan tertinggi dan turut menitikberatkan usaha untuk menghormati dan menghormati tetamu. Sentimen ini digambarkan pada setiap langkah perkahwinan – bermula dengan kad perkahwinan.

Memandangkan sedikit di atas latar belakang, ia adalah mudah untuk melihat bagaimana Hindu kad perkahwinan adalah berbeza dan mengapa. Sebahagian daripada ciri-ciri unik mereka adalah:

– Secara umumnya, jemputan adalah berat sebelah, dua muka surat dua kerja seni di mana kata-kata yang diungkapkan dengan reka bentuk yang indah dan corak. kad Perkahwinan India adalah berwarna-warni tetapi kad perkahwinan Hindu yang lebih lagi.

– Biasanya, kebanyakan kad perkahwinan Hindu menggunakan motif agama seperti lampu, tangan dilipat dan sebagainya.

– Warna-warna yang digunakan dalam kad adalah indah dan mewah. Warna-warna ini amat bermakna kerana ia menandakan banyak, kesuburan dan kebahagiaan. Itulah sebabnya nada merah, emas dan hijau digunakan dalam kad perkahwinan Hindu.

– Secara umumnya, kad perkahwinan Hindu yang dihiasi dengan batu-batu palsu, mutiara, benang emas, tassels dan sebagainya.

– Sejak perkahwinan kaya dengan budaya dan tradisi, kadang-kadang, kad boleh direka seperti daun atau suatu piagam dan sebagainya. reka bentuk tradisional agak biasa dilihat.

– Biasanya Hindu yang kuat beragama dan perkahwinan adalah acara membabitkan agama. Oleh itu, kad perkahwinan secara amnya membawa gambar dewa. Dalam banyak kes, ini adalah gambar Lord Ganesha, Allah yang bernasib baik. Sesetengah keluarga mempunyai dewa keluarga yang rahmat kad. Ini adalah untuk memohon restu daripada kuasa yang lebih tinggi.

– Sejak Hindu meletakkan penekanan pada layanan mesra, kad hebat worded. Manakala tetamu diberi maklumat yang perlu mengenai masa dan tempat perkahwinan itu, mereka juga mengalu dijemput untuk mencucuri rahmat mereka pada pasangan itu.

Jadi, mengapa penjagaan yang telah diambil untuk menghasilkan kad perkahwinan yang kelihatan menakjubkan? Lagipun, mereka menjadi sia-sia sekali perkahwinan selesai, bukan? Salah. Kad perkahwinan Hindu sering dihargai oleh ahli-ahli keluarga dan boleh dikembalikan kepada jadual atau batang untuk disimpan dengan selamat. Oleh itu, kad ini sering menjadi peringatan daripada sambutan dan perayaan dikongsi oleh ahli-ahli keluarga yang kekal. Oleh itu berhati-hati diambil untuk mereka bentuk kad dan susunan kata sering satu perkara perdebatan sebelum keluarga memuktamadkan yang sama.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s